خبرهای بروز

خبرهای بروز

برای همیشه آپدیت باشید
خبرهای بروز

خبرهای بروز

برای همیشه آپدیت باشید

سامسونگ گلکسی مگا، بچه غول ۶.۳ اینچی


اگر شما هم مانند برخی دوستان من به دنبال یک فبلت درست و حسابی می گردید، اما فکر می کنید محصولی همچون note II زیادی کوچک است! و از سویی هم صبر و حوصله کافی برای انتظار چند ماهه تا عرضه اکسپریا زد اولترا ۶٫۴۴ اینچی سونی را ندارید؛ مطمئنا Galaxy Mega با نمایشگر ۶٫۳ اینچی برای شما ساخته شده است.

بیایید همین ابتدای بررسی، تکلیف مان را مشخص کنیم. گلکسی مگا یک تلفن پرچمدار از نظر سخت افزاری نیست و آمده تا قیمتی متوسط داشته باشد. اما به خاطر اندازه فوق العاده اش تلفنی ویژه و متفاوت به حساب می آید. البته اینکه چنین موردی می تواند مشکل ساز باشد یا خیر، کاملا به شیوه استفاده شما از فبلت تان بستگی دارد.

اما برای اینکه بتوانید بهتر تصمیم بگیرید، در ادامه مطلب با نارنجی همراه باشید، تا به بررسی فبلت گلکسی مگا ۶٫۳ اینچی سامسونگ بپردازیم.

طراحی

IMG_9002-002-500px-narenji-ir.jpg

از نظر ابعاد این اسمارت فون را نمی توان به تبلت ها نزدیک دانست، اما آنچنان بزرگ است که یک دستی کار کردن با آن بسیار مشکل است، اما غیرممکن نیست. اگر دستان بزرگی داشته باشید در کار یکدستی با آن به مشکل خاصی بر نمی خورید. هر چند با داشتن یک دست بزرگ هم باز هم انگشت شصت شما به بعضی جاهای نمایشگر نخواهد رسید!

کسی که فبلت ها را دوست دارد، معمولا به دنبال اندازه های بزرگ تر است و به همین خاطر است که فبلت ها روز به روز بزرگ تر می شوند. بنابراین می توان گفت که اگر جزو این دسته هستید، عاشق اندازه نمایشگر این تلفن می شوید. یکی از محاسن این اندازه بزرگ و نمایشگر عظیم هم آن است که ضخامت دستگاه کمتر از اندازه واقعی به چشم می آید. البته این فبلت در عمل هم به خاطر نداشتن قلم نسبت به فبلتی مانند گلکسی نوت ۲ باریک تر است.

zultracomparison_n.png

ممکن است فکر کنید که حمل و نقل گلکسی مگا کار آسانی نیست اما جالب است که این تلفن به خوبی در جیب جا می شود و به خاطر باریکی اش مشکلی در حمل نخواهد داشت. در حالی که اکسپریا Z اولترا سونی قد بلندتر به حساب می آید و کمی از جیب بیرون میزند.

این فبلت را می توان تمام کمال یک گلکسی اصیل اما امروزی دانست. طراحی آن به نسل فعلی این خانواده تعلق دارد و دقیقا تکرار زبان طراحی S4 در قالبی بزرگ تر است. به گونه ای که مگا را می توان یک اس ۴ غول پیکر دانست.

 جنس بدنه آن نیز مانند دیگر اعضا، از پلی کربنات است. البته همانند اس ۴، به خوبی مشخص است که نوع پلی کربنات به کار رفته نسبت به اعضای پیشین خانواده کیفیت بهتری داشته و سبک تر است.

IMG_9007-003-500px-narenji-ir.jpg

نسخه ای از گلکسی مگا که برای بررسی به نارنجی آمد، مشکی رنگ بود. بدنه در قسمت جلو و عقل موبایل از بافت دانه ای ریز و روشنی در زمینه مشکی بهره می برد که جلوه زیبایی به آن بخشیده و تا حد فراوانی حس مرغوبیت کالا را در کاربر ایجاد می کند.

IMG_9045-013-500px-narenji-ir.jpg

IMG_9046-014-500px-narenji-ir.jpg

IMG_9048-015-500px-narenji-ir.jpg

IMG_9049-016-500px-narenji-ir.jpg

همان طور که گفتیم این فبلت نسخه بزرگ شده ای از اس ۴ است. لذا از نظر امکانات بیرونی و پورت ها هم مانند همان اسمارت فون طراحی شده است.

سخت افزار

IMG_9020-006-500px-narenji-ir.jpg

گلکسی مگا در کنار نوت ۲ و نکسوس ۴

شاید این اسمارت فون بزرگترین جثه را در بازار داشته باشد، اما قطعات داخلی آن را نمی توان سریع ترین و جدیدترین سخت افزار موجود دانست. در حالی که گلکسی اس ۴ از یک اسنپ دراگون ۶۰۰ چهار هسته ای بهره می برد یا نوت دوم به یک سی پی یو ۱٫۶ گیگاهرتز چهار هسته ای مجهز شده، در مگا یک پردازنده ۱٫۷ گیگاهرتزی دو هسته ای را مشاهده می کنیم.

در مقایسه با رم ۲ گیگابایتی اس ۴، در اینجا تنها از ۱.۵ گیگابایت رم استفاده شده است و یک دوربین ۸ مگاپیکسلی جایگزین دوربین ۱۳ مگاپیکسلی اس ۴ شده است. به نظر می رسد که با رشد دوپینگی اس ۴ و تبدیل شدن به مگا، قدرت آن حسابی تقلیل رفته است.

این فبلت با دو حافظه داخلی ۸ و ۱۶ گیگابایتی به بازار عرضه شده است و البته مانند اغلب اعضای خانواده گلکسی از ورودی کارت حافظه microSD هم بهره مند است. این ورودی از کارت های میکرو SD تا ظرفیت ۶۴ گیگابایتی پشتیبانی می کند.

IMG_9017-005-500px-narenji-ir.jpg

نمایشگر بزرگ جثه ۶٫۳ اینچی این اسمارت فون از نوع TFT LCD بوده و رزولوشن ۱۲۸۰ در ۷۲۰ پیکسلی را برای تان به ارمغان می آورد. این در حالی است که اس ۴ از نمایشگری SuperAMOLED با کیفیت ۱۰۸۰p HD بهره می برد و نوت دوم با نمایشگر ۱۲۸۰ در ۷۲۰ پیکسلی superAMOLED عرضه شده است. تراکم پیکسلی نوت دوم تقریبا ۲۶۷ پیکسل در اینچ است و این تراکم در گلکسی مگا به ۲۳۳ پیکسل در اینچ می رسد.

و البته این پایان داستان نیست. در کنار تمام این سخت افزار، اصل ماجرا را باید در بخش کارایی و تجربه کاربری گلکسی مگا جستجو کرد.

مشخصات فنی:

IMG_8999-001-500px-narenji-ir.jpg

ابعاد: ۱۶۷.۶ در ۸۸ در ۸ میلیمتر

وزن: ۱۹۹ گرم

نمایشگر: ۶.۳ اینچی LCD با رزولوشن ۷۲۰ در ۱۲۸۰ پیکسل (۷۲۰p)

حافظه داخلی: ۸ و ۱۶ گیگابایت

رم: ۱.۵ گیگابایت

کارت حافظه: میکرو SD تا ۶۴ گیگابایت

امکانات ارتباطی: GPRS – LTE – HSDPA – HSUPA – EDGE – WiFi 802.11 a/b/g/n/ac – Bluetooth 4.0 – NFC – microUSB 2.0 – Infrared – A-GPS -

دوربین: ۸ مگاپیکسلی فوکوس خودکار و فوکوس لمسی – فیلمبرداری ۱۰۸۰p

سیستم عامل: اندروید ۴٫۲٫۲ جیلی بیلی

چیپ: اسنپ دراگون ۴۰۰

سی پی یو: دو هسته ای ۱.۷ گیگاهرتزی Krait

جی پی یو: آدرینو ۳۰۵

سنسورها: شتابسنج، ژیروسکوپ، مجاورت، قطب نما

چی پی اس: A-GPS و گلوناس

رنگ: سفید، مشکی و ارغوانی خرمایی

باتری: ۳۲۰۰ میلی آمپر ساعت – ۴۲۰ ساعت استندبای، ۱۷ ساعت مکالمه، ۸۲ ساعت موسیقی

نمایشگر

IMG_9032-008-500px-narenji-ir.jpg

پنل نمایشگر TFT LCD این فبلت کیفیت اچ دی ۷۲۰p را برای تان به ارمغان می آورد. همان طور که گفتیم، تراکم پیکسلی آن تقریبا ۲۳۳ پیکسل بر اینچ است. اگر چه با یک اسمارت فون فول اچ دی (۱۰۸۰p) روبرو نیستیم، اما کیفیت صفحه کاملا قابل قبول بوده و نمایش رنگها در آن روشن و زنده است. و برخلاف نمایشگرهای OLED خبری از اشباع رنگ و زاویه دید کم نیست.

IMG_9043-012-500px-narenji-ir.jpg

روشنایی آن هم از متوسط نمایشگرهای ال سی دی بالاتر بوده و در وسط صفحه به ۴۵۰ nit می رسد. اگر چه روشنایی صفحه کاملا مناسب و راضی کننده است، اما در زیر نور مستقیم خورشید، بازتاب نور کمی آزار دهنده است. برای ما کاربران پر توقع که به نمایشگرهای AMOLED در گلکسی اس ۴ عادت کرده ایم، پنل LCD گلکسی مگا می تواند پر از ایراد باشد.

کارایی

IMG_9039-010-500px-narenji-ir.jpg

اگرچه یک پردازنده ۱.۷ گیگاهرتزی دو هسته ای اسنپ دراگون ۴۰۰ این روزها نمی تواند چندان چشمگیر باشد، اما در عمل گلکسی مگا تقریبا در تمامی اوقات با نرمی و سرعت خوبی از پس کارهای شما بر می آید. اما به هر حال برخی مواقع به ندرت پیش می آید که فبلت شما تنبل شده و کمی کند پاسخ دهد. هنگام وبگردی با این تلفن هم گاهی اوقات کندی هایی در زمان اسکرول مشاهده می کنید که به شما یادآوری می کند اینجا با یک سخت افزار بسیار قدرتمند مواجه نیستید.

کیفیت صدای گلکسی مگا هنگام مکالمه بدون مشکل بوده و صدای اسپیکرهای آن بسیار بلند است. البته اسپیکرها در پخش جزئیات و باس آهنگ کیفیتی همچون اچ تی سی وان یا رقبای دیگر ندارند.

بنچمارک

Screenshot_2013-07-08-17-42-12-003-500px-narenji-ir.jpg

Screenshot_2013-07-08-17-42-23-004-500px-narenji-ir.jpg

Screenshot_2013-07-08-17-43-05-005-500px-narenji-ir.jpg

benchmark-001-500px-narenji-ir.jpg

باتری

IMG_9050-017-500px-narenji-ir.jpg

مطمئنا با چنین نمایشگر بزرگی، عمر باتری می تواند یکی از نگرانی های شما باشد. زیرا روشن بودن یک صفحه ۶٫۳ اینچی می تواند سریعا باتری را خالی کند. اما گلکسی مگا از یک باتری غول آسای ۳۲۰۰ میلی آمپری بهره می برد که به راحتی تمام روز شما را همراهی می کند.

در یک تست فبلت را ساعت ۷ صبح از شارژ کشیدیم و با چند اکانت ایمیل تنظیم شده روی آن کار را شروع کردیم. البته در کنار آن تا آخر شب یک ساعت مکالمه تلفنی داشتیم. مقداری بازی کردیم. مدتی به تماشای ویدیو گذشت. و البته بیش از میزان متعادل یک روز کاری به وبگردی پرداختیم. زیرا صفحه بزرگ آن وسوسه کننده بود و سبب می شود که وقت بیشتری با آن صرف کنید.   با همه این احوال، ساعت ۱۱.۵ شب هنوز ۵۰ درصد شارژ باتری به جای خود باقی مانده بود. برای فبلتی با این اندازه، می توان این کارایی را خارق العاده و تحسین برانگیز دانست.

نرم افزار

IMG_9037-009-500px-narenji-ir.jpg

همان طور که انتظار می رود، همانند دیگر اعضای خانواده گلکسی این اسمارت فون هم از سیستم عامل اندروید بهره می برد. سامسونگ روی گلکسی مگا از اندروید جیلی بیلی نسخه ۴٫۲٫۲ استفاده کرده است. و البته اگر با محیط کاری سامسونگ آشنا باشید، با این اسمارت فون هم مشکلی نخواهید داشت. زیرا رابط کاربری آن TouchWiz نام آشنای این شرکت است.

رابط کاربری مگا تا حد زیادی شبیه به گلکسی اس ۴ است. البته با این تفاوت که همانند بخش دوربین. برخی قابلیت های ویژه و سطح بالای رابط کاربری اس ۴ در اینجا حذف شده اند. مثلا در گلکسی مگا دیگر خبری از جسچرهای Air یا قابلیت های اسمارت همچون چرخش، اسکرول و pause نیست.

اما همچنان امکان استفاده از برخی امکانات ویژه چون Smart Stay , Driving Mode, Safety Assistance و Air View را دارید. سامسونگ البته فراموش نکرده که اپلیکیشن های اختصاصی خود را به مگا هدیه کند. در اینجا شما امکان استفاده از برنامه هایی چون S Voice و S Translator و S Planner و S Memo و Samsumg Link و Group Play و Story Album و Watch On را دارید.

البته اپلیکیشن های گوگل را هم باید به این لیست افزود. برنامه هایی که به صورت پیش فرض روی مگا نصب شده اند، عبارتند از: جیمیل، کروم، Voice Search، گوگل پلاس، گوگل،  Play Music و Play store.

دوربین

IMG_9009-004-500px-narenji-ir.jpg

اگر چه این دوربین در میان اسمارت فون های امروزی، یک میان رده واقعی محسوب می شود. اما این نکته مثبت را دارد که تقریبا تمام عملکردهای اپلیکیشن دوربین اس ۴ را در اختیارتان می گذارد. در اینجا حالت های عکاسی Beauty Face، عکاسی متوالی، Best Photo، صدا و تصویر، Best face، پانوراما، عکاسی شبانه، ورزشی و HDR را در اختیار دارید. هرچند که در اینجا از قابلیت dual-shot با استفاده از دوربین جلو و عقب خبری نیست.

همانند گلکسی اس سوم شما یک دوربین ۸ مگاپیکسلی در اختیار دارید و حداکثر اندازه عکس های تان به ۳۲۶۴ در ۲۴۴۸ پیکسل خواهد رسید. البته دوربین جلو هم ۱.۹ مگاپیکسلی است.

این دوربین ۸ مگاپیکسلی جزئیات بسیار خوبی را ثبت می کند و عکس های آن نویز نسبتا کمی دارند. رنگها اندکی اشباع هستند اما به شکل قابل قبولی دقیق اند و وایت بالانس عکس ها هم چیزی مابین رنگ های طبیعی و سرد قرار می گیرد. این دوربین آنقدر توانمند است که هنگام ضبط ویدیو هم، کیفیت ۱۰۸۰p را برای تان به ارمغان آورد. و علاوه بر فوکوس خودکار دائمی هنگام فیلمبرداری، امکان فوکوس لمسی را هم برای تان فراهم می کند.

نتیجه گیری

IMG_9026-007-500px-narenji-ir.jpg

اگر چه دوست داشتیم که گلکسی مگا را با پردازنده اسنپ دراگون ۶۰۰ و نمایشگر ۱۰۸۰p (همانند گلکسی اس ۴) ملاقات می کردیم، اما همه کاربران واقعا به این میزان از سخت افزار نیاز ندارند.

باتری قدرتمند و نمایشگر بزرگ HD این فبلت را به گزینه ای عالی برای وبگردی، بازی، تماشای ویدیو، ویرایش عکس و کتابخوانی تبدیل کرده است. و البته استفاده از قابلیت چند پنجره ای سامسونگ هم در ان لذت بخش خواهد بود.

البته به نظر می رسد سامسونگ با این اسمارت فون غول پیکر قصد نشانه روی به سمت بازار مصرف میان قیمت را دارد و بیشتر به دنیال کاربرانی است که می خواهند از بزرگترین اندازه صفحه نمایش در جمع و جور ترین حالت ممکن لذت ببرند.

فبلت ها ویژگی جالبی دارند. وقتی چند ساعت با یک مدل بزرگتر کار کنید، مدل قبلی به نظر بسیار کوچک می اید. از نظر ما هم گلکسی نوت ۲ یک تلفن غول پیکر بود. اما وقتی با گلکسی مگا کار کردیم و دوباره نگاه مان به نوت ۲ افتاد با خودمان گفتیم چه تلفن کوچکی!

نکات مثبت:

* یک تلفن هوشمند بسیار نازک و جمع و جور برای این اندازه

* حالت افقی رابط کاربری برای استفاده راحت تر از فضای بیشتر نمایشگر

* کارکرد خوب و رضایت بخش به نسبت سخت افزار میان رده

نکات منفی:

* مشخصات سخت افزاری میان رده

* رزولوشن نسبتا پایین نمایشگر

* اندازه بزرگ برای حمل و استفاده یک دستی

* نداشتن قلم اختصاصی (در مقایسه با خانواده نوت)



http://www.samsungclub.ir/?p=2170

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد