خبرهای بروز

خبرهای بروز

برای همیشه آپدیت باشید
خبرهای بروز

خبرهای بروز

برای همیشه آپدیت باشید

بررسی نارنجی: لنز QX10 سونی؛ تک چشم سحر آمیز


در دهه های ۸۰ و ۹۰ میلادی، سونی غول دنیای تکنولوژی به حساب می آمد. شرکتی نوآور که با عرضه محصولات متنوع، کاربران را مجذوب خود می کرد. دست تقدیر اما روزگار سیاهی را برای این شرکت رقم زد و مدیریت نادرست، کشتی سونی را تا آستانه غرق شدن نیز پیش برد.


  
اما ژاپنی های سخت کوش بار دیگر بر روی پای خود ایستادند؛ خم به ابرو نیاوردند و کمر راست کردند. حال سونی یکبار دیگر در حال برنامه ریزی است تا بتواند به قله تکنولوژی بازگردد. خوشبختانه در برنامه های جدید سونی، نوآوری هم فراموش نشده و این شرکت باز می خواهد با هنر مهندسی و ایده های جذابش، از کاربران دلربایی کند.

یکی از محصولاتی که این شرکت در نمایشگاه IFA امسال معرفی کرد، لنز های QX بودند. لنز هایی که کیفیت عکس بالای دوربین های دیجیتال را به موبایل ها می آورند و شرایط را برای عکاسی حرفه ای با موبایل، فراهم می کنند.

اکنون این لنز های جذاب به نارنجی آمده اند. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا QX10 را مورد بررسی قرار دهیم و با نحوه عملکرد آن بیشتر آشنا شویم.

طراحی

ایده سونی برای ساخت لنزهای QX بسیار ساده است. شما همیشه موبایل تان را به همراه دارید، اما دوست ندارید صرفا به خاطر عکاسی، دستگاهی با ابعاد بزرگ را در جیب خود قرار دهید. دوربین موبایل های امروزی برای شکار سوژه های روزمره ایده آل است، اما اگر بخواهیم در بعضی مواقع حرفه ای تر عکاسی کنیم چه؟

بله، یک راه این است که اگر دوست داشته باشید دوربین دیجیتال تان را روی دوش انداخته و راهی خیابان شوید؛ اما سونی راه حلی جمع و جور تری را پیشنهاد می کند. لنز های QX با ابعاد کوچکشان، هر موقع که اراده کنید می توانند بر روی موبایل (یا تبلت) شما سوار شوند و لحظه های نابی را به ثبت برسانند.

QX10 از ظاهری سیاه رنگ و استوانه ای برخوردار است. ابعاد این دستگاه ۳۰ × ۶۱.۸ × ۶۲.۴ میلیمتر است و با وزن ۱۰۵ گرم، شاید یکی از قابل حمل ترین دوربین های دنیا به شمار رود.

در پشت این دستگاه گیره هایی هست که در اطراف موبایل قرار می گیرند و از این طریق لنز را به موبایل پیوست می دهند. گیره ها بسیار محکم هستند و محال است که هنگام عکاسی، نگرانی از بابت رها شدن لنز را به کاربر منتقل کنند.

اگر درب پشتی لنز را که شامل گیره های اشاره شده در بالا است باز کنیم، با محفظه باتری مواجه می شویم. در پشت درب محفظه باتری لنز QX قرار گرفته و در پایین باتری نیز بخشی برای قرار دادن حافظه جانبی Micro-SD در نظر گرفته شده.

دکمه روشن/خاموش در بالای لنز QX قرار گرفته، این بخش همچنین جایی است که لوگوی NFC نیز بر روی آن نقش بسته. در سمت چپ دستگاه هم دکمه زوم و شاتر دیده می شود؛‌ در این بخش همچنین در پوشی قرار داده شده که در زیر آن پورت Micro USB جای گرفته است. اما در سمت راست دستگاه، نمایشگر بسیار کوچکی دیده می شود که از وضعیت باتری و کارت حافظه جانبی خبر می دهد. در نهایت، قسمت تحتانی این لنز، حفره ای را در خود جای داده که به وسیله آن، لنز به پایه های نگهدارنده متصل می شود.

نحوه اتصال

اما لنز جادویی سونی به چه نحو کار می کند؟ اگر دستگاه شما مجهز به تکنولوژی NFC باشد، کارکردن با این محصول بسیار آسان است. در این شرایط اگر دستگاه بر روی موبایل قرار بگیرد،‌ به محض روشن شدن اپلیکیشن PlayMemories به صورت خودکار اجرا می شود و دو دستگاه از طریق WiFi به یکدیگر متصل می شوند.

اما اگر از نعمت NFC بی بهره بودید هم نگران نباشید، چرا که لنز QX باز هم به موبایل یا تبلت شما مرتبط خواهد شد. برای این منظور باید به لیست شبکه های WiFi بروید، نام شبکه بی سیم QX را پیدا کنید و رمز مربوطه را وارد نمایید. هر لنز دارای رمزی منحصر به فرد است که در پشت درب باتری آن حک شده و قابل مشاهده است. پس از اتصال WiFi، تنها کافی است تا اپلیکیشن PlayMemories را اجرا نمایید و به عکاسی مشغول شوید.

نرم افزار

همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، جهت استفاده از لنز QX نیاز به نصب برنامه PlayMemories دارید. با اجرای این اپلیکیشن، موبایل شما تبدیل به نمایشگری برای لنز می شود.

علاوه بر نمایش زنده آنچه که لنز شکار می کند، کنترل کامل دوربین نیز در اختیار شما است. با لمس صفحه می توانید بر روی سوژه های مختلف فوکوس نمایید و همچنین می توانید از طریق دکمه شاتری که در اپلیکیشن وجود دارد، عکس ها را به ثبت برسانید.

در این برنامه سه حالت عکاسی در نظر گرفته است. در حالت اول که Intelligent Auto نامیده می شود، دوربین به صورت خودکار و بر اساس سوژه و نور اطراف، بهترین تنظیمات را برای عکس در نظر می گیرد. حالت دوم Superior Auto است که همان ویژگی های حالت قبلی را دارد، با این تفاوت که در زمینه لرزشگیری دست، جذب نور در محیط های تاریک، و جلوگیری از سیاه شدن اجسامی که پشت به منبع نور قرار دارند، بهتر عمل می کند. قابلیت های اضافه این حالت، نیازمند آن است که دوربین عکس های متعددی را از یک سوژه بگیرد و سپس آن ها را در یک عکس ادغام نماید. به همین خاطر توصیه می کنیم که هنگام عکاسی از سوژه های متحرک، به فکر استفاده از Superior Auto نباشید.

در نهایت گزینه Program به کاربرانی که کمی حرفه ای تر هستند اجازه می دهد تا بر روی موازنه رنگ سفید (White Balance) و جبران نوردهی (Exposure Compensation) کنترل داشته باشند. عدم ارائه تنظیمات بیشتر در این حالت جای سؤال دارد. کاربران حرفه ای تر قطعا از تنظیماتی مانند ISO و ... استقبال می کردند؛ با این حال سونی صلاح دیده که گزینه های بیشتری را در اپلیکیشنش ارائه ندهد.

سونی اپلیکیشن PlayMemories را برای iOS و برای اندروید عرضه کرده که در صورت تمایل می توانید آن را از اپ استور و یا گوگل پلی دانلود نمایید. شایان ذکر است که هیچ خبری مبنی بر ارائه این برنامه و اتصال لنز های QX به دستگاه های مجهز به سیستم عامل ویندوز فون، شنیده نشده. به هر ترتیب با حضور غولی همچون لومیا ۱۰۲۰، سونی ترجیح داده که وقتی را صرف توسعه نسخه ویندوز فون اپلیکیشن ارتباطی لنز های QX نکند.

عملکرد و باتری

ساختار لنز های QX در واقع از دوربین های دیجیتال Point and Shoot گرفته شده. این نوع دوربین ها معمولا فرآیندی بسیار راحت و صد البته سریع را برای عکاسی به کاربرشان ارائه می دهند. با این توضیح احتمالا انتظار دارید تا فرآیند عکاسی در لنز های QX سونی نیز با سرعت بالایی انجام شود، اما باید شما را نا امید کنیم و بگوییم که این لنز ها به هیچ وجه برای شکار لحظه ها و عکاسی از سوژه های در حال حرکت، توصیه نمی شوند.

فرآیند اتصال را پیش تر برای شما توضیح دادیم، در این بخش اما باید اشاره کنیم که فرآیند مذکور بالغ بر ۱۰ تا ۱۵ ثانیه زمان می طلبد تا در نهایت دوربین آماده عکس برداری شود. در این رابطه ضروری است که بدانید با هر بار خاموش کردن لنز QX، مجددا باید زمانی را منتظر بمانید تا اتصال بین دو دستگاه بر قرار شود.

QX عکس ها را از طریق WiFi جهت ذخیره شدن به موبایل یا تبلتی که به آن متصل است، ارسال می کند. این عمل خود زمان قابل توجهی را نیاز دارد. پس از هر بار فشردن شاتر و ثبت تصاویر، باید حدود ۷ ثانیه منتظر بمانید تا عکس به موبایل شما منتقل شود. نیاز به توضیح نیست که چنین مکثی در میان عکاسی می تواند به روان پریشی بینجامد.

باتری QX 10 این امکان را به ما داد تا با یکبار شارژ کامل با آن بالغ بر ۱۶۰ عکس را به ثبت برسانیم. جالب اینکه درصد باتری در اپلیکیشن نمایش داده نمی شود و تنها نمایشگر کوچکی که در کنار لنز قرار دارد، شما را از وضعیت باتری مطلع می کند. باتری تعبیه شده در این محصول از طریق کابل USB شارژ می شود، بدین معنی که شما هم می توانید آن را از طریق کامپیوتر شارژ نمایید و هم اینکه با اتصال به پریز برق، دوربین خود را آماده عکاسی مجدد کنید.

اما هنگام استفاده از لنز های QX تنها بحث باتری آن ها مطرح نیست، بلکه شما نگرانی بزرگ تری دارید به نام باتری موبایل. همانطوری که توضیح دادیم این لنز ها از طریق وای فای به دستگاه شما مرتبط می شوند و این موضوع بدین معنی است فشاری مضاعف به باتری موبایل وارد می شود. همچنین به خاطر داشته باشید که خاموش و روشن کردن QX به خاطر زمان راه اندازی طولانی اش، چندان عملی نیست، به همین خاطر احتمالا ترجیح می دهید تا لنز را به صورت مداوم در طول مدت عکاسی روشن بگذارید، که این موضوع خود ضربه سهمگین دیگری را به باتری موبایل تان وارد می کند.

کیفیت تصاویر

بیشتر تلفن های هوشمند امروزی به قدری خوب هستند که کاربر را کاملا بابت عکاسی روزمره راضی نگه دارند. عکس هایی با کیفیت خوب که برای به اشتراک گذاری در محیط های آنلاین ایده آل به حساب می آیند، و با توجه به اینکه اکثرشان در نمایشگرهای کوچکی همچون موبایل ها و تبلت ها دیده می شوند، ایرادات آنها کمتر به چشم می آید؛ نویز ها آنچنان اذیت نمی کنند و کمبود جزییات اخم های کسی را در هم نمی برد. اما چه اتفاقی می افتد اگر بخواهیم عکس هایی بگیریم که در نمایشگر های بزرگتر هم با لذت قابل تماشا باشند؟ اینجا است که لنز های QX وارد می شوند.

QX 10 دارای یک سنسور ۱۸ مگاپیکسلی با اندازه ۱/۲.۳ اینچ و از نوع CMOS با قابلیت آشکارسازی در پس زمینه است. گشادگی دهانه لنز این دوربین 5.9-f3.3 است و فاصله کانونی آن نیز۲۵۰ میلیمتر ذکر شده. همچنین شما به کمک این دوربین می توانید تا ۱۰ برابر زوم اپتیکال را در اختیار داشته باشید.

به عنوان یک دوربین Point and shoot، لنز های سونی عکس های بسیاری خوبی را در محیط های باز و بسته به ثبت می رسانند. رنگ های روشن و دقیق، و ثبت تیز بینانه جزییات از جمله ویژگی عکس های لنز های سونی به شمار می روند. اما یکی از مهمترین مزیت های لنز QX در مقایسه با دوربین اکثر تلفن های هوشمند، لرزشگیر اپتیکال آن است. این ویژگی همراه با حالت Superior Auto به شما اجازه می دهد تا از سوژه های ثابت در محیط های کم نور، عکس های بسیار ایده آلی را بگیرید.

با وجود اینکه QX در نور کم عملکرد خوبی را از خود به نمایش می گذارد، اما باز هم نبود فلش در این مجموعه به چشم می آید. شاید سونی در آپدیت های بعدی نرم افزار PlayMemories ترتیبی را اتخاذ کند تا فلش موبایل، جهت ثبت عکس های پر نور تر، در اختیار QX باشد.

طراحی لنزهای QX به نحوی است که می تواند سبکی جدید در عکاسی را به وجود آورد. با توجه به اینکه ارتباط دوربین و موبایل از طریق WiFi صورت می پذیرد، شما می توانید عکاسی خود را در حالی انجام دهید که لنز و موبایل در مکان های متفاوتی قرار دارند. برای مثال می توانید لنز را با یک دست داخل حفره ای تنگ کنید، و با دستی دیگر موبایل را در اختیار داشته باشید و سوژه عکاسی را دنبال نمایید.

کیفیت ویدیو های ضبط شده با این لنز نیز مطلوب است، اما فقط همین؛ حرف بیشتری برای گفتن نیست. این دوربین ویدیو ها را با فرمت MP4 به ثبت می رساند که برای بازپخش بدون وقفه، ویرایش و آپلود بر روی اینترنت، مناسب محسوب می شود. کیفیت ویدیو ها ۱۴۴۰×۱۰۸۰ است و ثبت آن ها نیز با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه صورت می پذیرد.

جمع بندی

نوآوری و جسارت سونی در طراحی لنز های QX قابل تقدیر است. سونی راهی را آغاز کرده که قطعا در آینده پیشرفت های چشمگیری خواهد کرد و استفاده ای راحت تر را برای کاربران به همراه خواهد داشت.

اما این نوآوری درست مانند هر محصول جدید دیگری، در گام های اولیه خود مشکلاتی را به همراه دارد. سرعت پایین راه اندازی و ثبت تصاویر در کنار بالا بردن مصرف باتری موبایل، از جمله مواردی هستند که باید هنگام تهیه این محصول آن ها را مد نظر داشته باشید.

با این وجود، باید بگوییم که QX10 گزینه ای جمع و جور برای کسانی است که می خواهند عکاسی موبایل را حرفه ای تر دنبال کنند. حرفه ای هایی که البته با این لنز ها بیشتر باید در فکر شکار سوژه های ثبت باشند.

‫هنوز معلوم نیست که دفتر سونی ایران اقدام به وارد کردن لنز های QX کند، اما پیش بینی می شود که قیمت احتمالی این لنز هنگام ورود به ایران بالغ بر ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد‬.




نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد