خبرهای بروز

خبرهای بروز

برای همیشه آپدیت باشید
خبرهای بروز

خبرهای بروز

برای همیشه آپدیت باشید

نسخه ۱۳.۱۰ سیستم عامل اوبونتو منتشر شد؛ نسخه موبایل آن هم آماده دانلود است


از وقتی که استیو بالمر، مدیر عامل در هجرت مایکروسافت، گنو/لینوکس را «سرطان» خواند خیلی گذشته؛ حالا دیگر دغدغه به زبان آوردن چنین حرف هایی ندارد؛ چون یک نگاه که به آمار مقایسه فروش اندروید و ویندوز فون بیندازد، حساب کار دستش می آید. اندروید به عنوان یک سیستم عامل مبتنی بر لینوکس، جایی نمانده که فتح نکرده باشد.



  
نه فقط در دنیای موبایل که سرورها نیز اغلب در اختیار سیستم عامل های گنو/لینوکسی هستند. ابر رایانه ها هم که تقریباً همگی در ید قاهره پنگوئن (نماد لینوکس) دوست داشتنی است.

تنها قلمروی که از دست آن دور مانده، رایانه های دسکتاپ است. با این حال حرکت پیش رونده خوبی در جریان است و سیستم عامل اوبونتو به عنوان محبوب ترین توزیع گنو/لینوکس جلوی همه حرکت می کند.

امروز و طبق برنامه قبلی، نسخه ۱۳.۱۰ این سیستم عامل منتشر شد. این نسخه که با نام Saucy Salamander شناخته می شود بیشتر یک به روز رسانی به جهت بهبود عملکرد و رفع نواقص نسخه قبلی است تا یک تغییر کلی. رابط کاربری Unity که سنگین شدنش باعث شکایت خیلی ها شده در این نسخه بهبود یافته و امکان ورود به فضای ابری Ubuntu One را به روند نصب سیستم عامل افزوده اند.

مهم ترین تغییر، قابلیتی به نام Smart Scopes است که هنگام جستجو اطلاعات آنلاین از سایت هایی مثل آمازون، ویکی پدیا و غیره را مستقیماً نشان می دهد که در صورت نیاز می توانید ارتباط آنلاین را غیر فعال کنید. طبق ادعای کنونیکال (شرکت پشتیبان اصلی اوبونتو) بیش از ۵۰ وب سرور برای این سرویس به کار گرفته شده اند.

البته انتظار داشتیم رابط کاربری Unity بیشتر از اینها تغییر کند و شاهد نسخه جدیدی از آن باشیم که ظاهراً این امر به مهر سال بعد موکول شده. خود این موضوع به معنی تعویق حداقل شش ماهه در تحقق هدف شرکت کنونیکال برای یکسان کردن رابط کاربری و پایه کدهای دسکتاپ، تلویزیون، موبایل و تبلت این سیستم عامل خواهد بود.

اما سر انجام همزمان با دسکتاپ، نسخه موبایل سیستم عامل اوبونتو هم به حالت پایدار رسیده. همان طور که می دانید فعلاً هیچ سخت افزار اختصاصی برای این سیستم عامل ارائه نشده و تلاش کنونیکال برای ساخت یک تلفن هوشمند هم با شکست مواجه شد.

فعلاً فقط دارندگان تلفن های گوگل گلکسی نکسوس و نکسوس ۴ به طور رسمی امکان نصب اوبونتوی موبایل را دارند، ولی شرکت کنونیکال همچنان امیدوار است بتواند شرکت های سازنده را به استفاده از سیستم عامل خود ترقیب کند تا سرانجام آشیانه ای برای آن دست و پا کند.

نسخه ۱۳.۱۰ سیستم عامل اوبونتو را که به رایگان، دانلود و نصب کردید، بگویید چقدر به رعایت حق نشر (Copy right) اهمیت می دهید؟ از سیستم عامل اصلی استفاده می کنید یا کرک شده؟

دانلود PDF معرفی اوبونتو ۱۳.۱۰




نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد