خبرهای بروز

خبرهای بروز

برای همیشه آپدیت باشید
خبرهای بروز

خبرهای بروز

برای همیشه آپدیت باشید

مقایسه کیفیت عکاسی با دوربین ۶ تلفن هوشمند پرچمدار



۶ تلفن هوشمند برتر این روزها در بازار جهانی عبارت هستند از: گلکسی نوت ۳، لومیا ۱۰۲۰، ال جی جی ۲، اکسپریا زد ۱، اچ تی سی وان و آیفون 5s.

پر واضح است که مقایسه کیفیت دوربین آنها، نقاط مبهم زیادی دارد. اچ تی سی وان قدیمی ترین تلفن در این بین است؛ لومیا ۱۰۲۰ بیشتر یک تلفن-دوربین است تا تلفن هوشمند عادی؛ گلکسی نوت ۳ یک فبلت است و فضای کافی برای گنجاندن در آنچه سامسونگ در چنته دارد را ارائه کرده؛ و ...

با این حال، همه ابهام ها را کنار می گذاریم و یک رتبه بندی بین کیفیت عکس این ۶ پرچمدار را برای شما می آوریم. در ادامه مطلب با نارنجی همراه باشید.



  

مشخصات سخت افزاری دوربین ها


توضیحات جدول بالا به اندازه کافی گویا است تا دیگر قلم فرسایی نکنیم. مگاپیکسل، گشادگی دریچه لنز، اندازه سنسور، و لرزشگیری حین عکاسی از مهمترین مواردی هستند که در این تلفن ها قابل توجه اند.

اما ما اینجا هستیم تا کیفیت عکس ها را مقایسه کنیم. بنابراین یک راست سر اصل مطلب می رویم.

اندازه عکس ها

در زمینه اندازه عکس های گرفته شده، همان طور که می بینید اچ تی سی وان عریض عکس می گیرد ولی غیر از این استثنا، لومیا ۱۰۲۰ عکس هایی بزرگتر از تمام رقبای خود ثبت می نماید. بنابراین رده بندی مشخصات فنی ساده است:

۱. لومیا ۱۰۲۰
۲. ال جی جی ۲
۳. اکسپریا زد ۱
۴. گلکسی نوت ۳
۵. اچ تی سی وان
۶ آیفون 5s

کیفیت عکس در نور خوب

این روزها کاربران اینستاگرام روی عکس های خود فیلتر می گذارند ولی هنوز هم مهمترین کاربرد دوربین های موبایل، ثبت عکس در شرایط عادی است.

از آنجایی که رزولوشن دوربین های مورد مقایسه بسیار متنوع است (۴ تا ۳۸ مگاپیکسل) کار به دو بخش تقسیم شده. در مرحله اول با دوربین لومیا ۱۰۲۰ عکس ۵ مگاپیکسلی و با دوربین اکسپریا زد ۱ عکس ۸ مگاپیکسلی ثبت شده و برشی از آنها بدون زوم، با سایر دوربین ها مورد مقایسه قرار گرفته.

این از نمونه اول برای مقایسه بین کیفیت عکس دوربین ها:

این هم دومین مقایسه:


عکس های لومیا ۱۰۲۰ بسیار شفاف تر و تیزتر از سایرین هستند. البته در حالت ۵ مگاپیکسلی نمی شود انتظار زیادی بابت رزولوشن کلی هر عکس داشت، ولی جزئیات ثبت شده عالی هستند.

اکسپریا زد ۱ هم سنسور بزرگی دارد و در ثبت عکس ۸ مگاپیکسلی که پایین تر از رزولوشن اصلی آن است، (مثل لومیا ۱۰۲۰) از تکنیک نمونه سازی استفاده می کند، در نتیجه عکس های آن در رتبه دوم قرار دارند.

اما برسیم به بخش دوم مقایسه. در اینجا عکس ۳۸ مگاپیکسلی لومیا ۱۰۲۰ به عنوان مرجع قرار گرفته و سپس عکس گرفته شده با سایر دوربین ها بزرگ شده تا ببینیم در همان رزولوشن چه کیفیتی پیدا می کنند و آیا دوربین پیورویو اساسا ارزش صرف پول دارد یا یک زوم نرم افزاری روی کامپیوتر هم همان کار را می کند.

لومیا ۱۰۲۰ در رزولوشن اصلی اش بسیار بهتر از رقبا است و با اینکه در عکس آن نویز مشاهده می شود ولی حجم زیادی از جزئیات را هم می توان دید. اکسپریا زد ۱ در فاصله کمی از لومیا قرار دارد و نشان می دهد که می شود بدون استفاده از دوربین بر آمده و مزاحم در پشت دستگاه، باز هم عکس های خوب گرفت.

رده بندی کلی مقایسه این مرحله چنین است:

۱. لومیا ۱۰۲۰
۲. اکسپریا زد ۱
۳. گلکسی نوت ۳
۴. ال جی جی ۲
۵. آیفون 5s 
۶. اچ تی سی وان

کیفیت عکس HDR

همه تلفن های مورد مقایسه غیر از لومیا ۱۰۲۰ به ویژگی عکاسی با دامنه داینامیک بالا مجهز هستند، بنابراین در دو حالت HDR on و HDR off مقایسه ای میان شان صورت گرفته:

 


تفاوت در فعال بودن یا نبودن HDR را به خوبی در عکس ها می شود دید. در بخش HDR on گلکسی نوت ۳ خیلی خوب ظاهر شده و در حالی که بقیه ناامیدکننده اند، لومیا ۱۰۲۰ و آیفون 5s نیز درخشیده اند.

ال جی جی ۲ به خاطر تمایلش به نوردهی زیاد، در حالت HDR off خوب ظاهر نشده و اکسپریا زد ۱ هم فقط در حالت HDR on توانسته عملکرد مثبتی نشان دهد. بنابراین رتبه بندی کلی عبارت است از:

۱. گلکسی نوت ۳
۲. آیفون 5s
۳. ال جی جی ۲
۴. لومیا ۱۰۲۰
۵. اکسپریا زد ۱
۶. اچ تی سی وان

کیفیت عکس پانوراما

ال جی جی ۲ و گلکسی نوت ۳ هر دو امکان عکاسی کروی (۳۶۰ درجه) را دارند ولی از آنجایی که سایر رقاب از این امکان بی بهره هبتند تنها می شود مقایسه ای در حالت پانوراما صورت داد.

گلکسی نوت ۳


آیفون 5s


اچ تی سی وان


ال جی جی ۲


اکسپریا زد ۱


لومیا ۱۰۲۰


آیفون 5s و گلکسی نوت ۳ هر دو در این مقایسه خوب ظاهر شده اند. نوت ۳ قادر است عکس های پانورامایی با کیفیت ۶۰ مگاپیکسل بگیرد و آیفون 5s هم عکس هایی ۲۷ مگاپیکسلی ذخیره می کند.

اچ تی سی وان با عکس های ۱۰ مگاپیکسلی و جی ۲ با عکس های ۶ مگاپیکسلی چندان نمی توانند ما را ذوق زده کنند و اکسپریا زد ۱ هم با پانورامای ۵ مگاپیکسلی،‌ ضعیف ظاهر می شود. لومیا ۱۰۲۰ نیز گرچه کیفیت ۱۲ مگاپیکسلی را ارائه می کند ولی دامنه عکس های پانورامای آن محدود است.

در کل رده بندی بخش پانوراما چنین است:

۱. گلکسی نوت ۳ و آیفون 5s 
۲. اچ تی سی وان
۳. ال جی جی ۲
۴. اکسپریا زد ۱
۵. لومیا ۱۰۲۰

کیفیت عکس در نور کم

هر چند بیشتر عکس ها در روز و شرایط پر نور گرفته می شود، ولی این روزها هر دوربینی که عکس های بهتری در نور کم ثبت کند، بیشتر تحسین می شود. به هر صورت یکی از مضرات سنسورهای کوچک و فلش های ضعیف، کیفیت پایین عکس ها در تاریکی است.

اما در زیر می توانید مقایسه بین جزئیات عکس های گرفته شده با دوربین این ۶ تلفن را در دو وضعیت بدون فلش و با فلش مشاهده کنید.


همان طور که پیدا است، لومیا ۱۰۲۰ بهترین عملکرد را دارد و بعد از آن اچ تی سی وان و آیفون 5s به واسطه پیکسل های ۲ و ۱.۵ میکرونی شان خوش درخشیده اند. اما سایرین نشان داده اند که هنوز جا برای کار بیشتر هست.

رتبه بندی دوربین این ۶ تلفن در شرایط نور کم و بدون فلش عبارت است از:

۱. لومیا ۱۰۲۰
۲. اچ تی سی وان
۳. آیفون 5s
۴. ال جی جی ۲
۵. اکسپریا زد ۱
۶. گلکسی نوت ۳
رتبه بندی دوربین ها با استفاده از فلش هم چنین است:

۱. لومیا ۱۰۲۰
۲. آیفون 5s
۳. گلکسی نوت ۳
۴. اچ تی سی وان
۵. اکسپریا زد ۱
۶. ال جی جی ۲

شما چه تلفنی را انتخاب می کنید؟ آیا دوربین خوب به تنهایی در انتخاب شما تعیین کننده است یا در کنار سایر امکانات، برای آن وزنی قائل می شوید؟



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد