ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
به گزارش راسخون به نقل از باشگاه خبرنگاران ، طبیعت هر سه سرد و خشک که هلیله کابلی از همه کمتر است .
، برای تقویت معده و مغز و حواس و حفظ حواس و حافظ باز کردن گرفتگی ها و
سردرد ، مالیخولیا ، وسواس سوداوی ، استفراغ ، تپش قلب ، سرکوب کردن سودای
حاصل از صفرای سوخته ، زیبایی رنگ صورت ، ورم بدن ، بواسیر در اثر غلبه باد
و خون ، تب های مرکب ، مسهل رقیق صفرا و بلغم.
خوردن آن بصورت خیسانده و استفاده از ریشه آن بهتر از خود هلیله است زیرا
اخلاط رقیق را دفع و غلیظ را نگه می دارد و قولنج بوجود می آورد. مضر مدفوع
و باعث یبوست و مصلح آن عناب سپستان می باشد. وقتی در عصر مصرف شود برای
جلوگیری از یبوست روغن بادام یا قند و ترنجبین یا شکر استفاده می کنند. بدل
آن پوست انار است.
هلیله زرد
تقویت مغز و اعصاب ، سرگیجه و سیاهی رفتن و صرع صفراوی و خیسانده آن در آب
انار مسهل صفرا و اگر آن را در روغن گاو تازه بو داده سپس روغن آنرا گرفته
و نیمکوب کنیم با پوست سفت نارگیل سوخته مخلوط نمایید و با آب ولرم بخورید
سه روز پشت سر هم درمان دل پیچه و بواسیر و پودر آن برای اشکریزش و کاهش
رطوبت و شدت و افزایش بینایی مؤثر است.
هلیله سیاه
بهترین نوع آن سیاه سفت بی دانه است. سرد اول و خشک دوم است.
تقویت حافظه و تصفیه خون از سودا ، مالیخولیا ، وسواس سوداوی ، اگر از آن
با حجر ارمنی و سقمونیا قرص درست کرده با ماءالجبین بخورید درمان مالیخولیا
و جویدن آن قورت دادن آن درمان اختلال ماهیچه صورت و کجی آن و نگاهداشتن
آن در دهان باعث کاهش رطوبت معده و تقویت معده و روده و درد طحال ، بواسیر ،
جذام ، و بو داده آن برای درمان اسهال و نگاهداشتن آن در دهان باعث سیاهی
مو و تقویت آن و تقویت لثه می باشد. مضر جگر یا کبد است و مصلح آن عسل است.