خبرهای بروز

خبرهای بروز

برای همیشه آپدیت باشید
خبرهای بروز

خبرهای بروز

برای همیشه آپدیت باشید

کاشت بن‌ سای، یک وجب خاک هم نمی خواهد!

از نظر برخی افراد، سادگی تمام چیزی است که یک بن‌سای به آن نیاز دارد. برای برخی دیگر، یک بن‌سای زیبا و چشم‌گیر، باید پیچیدگی‌هایی در شکل و فرم کاشت داشته باشد. در کل باید اصول کاشت بن‌سای را در این شیوه‌ها نیز رعایت کرد و نتیجه کار باید طبیعی به نظر برسد. در ادامه شیوه‌های متداول کاشت بن‌سای را بیشتر توضیح داده‌ایم.


شیوه کاشت گروهی بن‌سای

از نظر برخی افراد، سادگی تمام چیزی است که یک بن‌سای به آن نیاز دارد. برای برخی دیگر، یک بن‌سای زیبا و چشم‌گیر، باید پیچیدگی‌هایی در شکل و فرم کاشت داشته باشد..................

یک بن‌سای ساده که در ظرفی با شکل و سایز متناسب با آن کاشته شده است، می‌تواند زیبا و نفیس باشد. انواع کاشت بن‌سای از قبیل کاشت‌ صخره‌ای و گروهی، پیچیدگی‌های بیشتری دارد، اما در کل باید اصول کاشت بن‌سای را در این شیوه‌ها نیز رعایت کرد و نتیجه کار باید طبیعی به نظر برسد. در ادامه شیوه‌های متداول کاشت بن‌سای را بیشتر توضیح داده‌ایم:


کاشت‌ صخره‌ای

ایده کاشت بن‌سای داخل یا بر روی صخره از خود طبیعت الهام گرفته شده است. در کاشت صخره‌ای، درختچه بن‌سای را می‌توانید داخل یا روی صخره بکارید یا آن را تنها روی صخره قرار دهید، در حالی‌که ریشه آن داخل خاک قرار گیرد. صخره‌ای که برای کاشت بن‌سای استفاده می‌شود، باید تا حد زیادی سخت باشد. اگر صخره نرم باشد، در طولانی مدت با قرار گرفتن در مجاورت عناصر موجود در فضا فاسد می‌شود. همچنین صخره‌ای که برای کاشت استفاده می‌شود باید حفره‌ و شکاف‌هایی داشته باشد تا ریشه بن‌سای بتواند به‌راحتی در دل صخره رسوخ و رشد کند.

صخره‌های زین شکل (شبیه زین اسب) با حفره‌ها و شکاف‌هایی که در آنها موجود است، نمونه‌های مناسبی برای کاشت صخره‌ای بن‌سای به شمار می آید. نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنید، سیستم آب‌رسانی و مجاری عبور آب است که باید به شکل مناسبی تعبیه شود، زیرا گیاه و ریشه آن زمانی به‌خوبی رشد می‌کنند که آب به میزان کافی به تمام قسمت‌های صخره وارد شود و اگر آب پس از آبیاری بلافاصله از راهی خارج شود، نمی‌تواند رطوبت کافی به ریشه گیاه برساند و به رشد گیاه کمک کند. درختچه‌های کوچک با برگ‌های ریز، انواع مناسبی برای کاشت‌های صخره‌ای هستند.


کاشت گروهی

کاشت گروهی بن‌سای، ایده زیبایی برای ایجاد جلوه‌ای جنگل مانند به درختچه‌های کوچک و زیباست. برای این نوع کاشت باید از ظرفی کم‌عمق و عریض استفاده کنید. درختچه‌هایی که در این نوع کاشت استفاده می‌شوند، باید کنار هم قرار گیرند. بهتر است از یک نوع درختچه، اما با ارتفاع‌های متنوع استفاده کنید. تعداد درختچه‌هایی که در کاشت گروهی بن‌سای کنار هم قرار می‌گیرند باید فرد باشد، نه به این دلیل که ژاپنی‌ها اعداد زوج را نمی‌پسندند بلکه به این دلیل که در جلوه نهایی با تعداد فرد، هماهنگی و تناسب بیشتری به‌وجود می‌آید.

برای شروع:

 همیشه با کاشت بزرگ‌ترین درخت شروع کنید. این نقطه کانونی معمولا در مرکز ظرف کمی متمایل به چپ یا راست قرار می‌گیرد.

درختچه‌های دیگر را به ترتیب اندازه از بزرگ به کوچک، برای تکمیل جلوه یکدیگر به این گروه اضافه کنید.

در حین کار مدام از چگونگی جلوه درختچه‌ها مطمئن شوید. نه فقط از مقابل، بلکه از پشت و کنار نیز جلوه کار را بررسی کنید تا از چگونگی هماهنگی و زیبایی کار مطمئن شوید.

تا زمانی‌که جای نهایی هر یک از درختچه‌ها تعیین نشده است به کاشت آن اقدام نکنید.

پس از اتمام کاشت، شاخه‌های میانی و جانبی درختچه‌هایی که در هم فرو رفته‌اند به جز شاخه‌های رو به بیرون و طرفین ظرف را مرتب هرس کنید.




منبع

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد